Forside  »  Ingeniørnytt  »  Olje & gass  »  Cranemaster introduserer verdens...

Cranemaster introduserer verdens største støtdemper for offshore løft

Cranemaster web

Cranemaster, markedsleder innen avanserte støtdempere for offshore løfteoperasjoner, har utvidet sin utleieflåte med verdens største støtdemper for offshore løft. Sikker løftevekt (SWL) på den nye enheten er 1000 tonn og maksimal slaglengde er 4000 mm. Selve enheten veier mer enn 60 tonn.

- Ettersom offshore installasjoner blir stadig mer komplekse og det som skal løftes stadig tyngre, har vi respondert til dette behovet ved å utvikle verdens største støtdemper for offshore løft, sier Oddbjørn Bergem, CEO Cranemaster

 

Den avanserte støtdemperen er allerede ute på sitt første oppdrag, på vindmølleprosjektet Rampion på sørkysten av England. Der forhindrer den avbrudd og skade ved såkalte “pile runs” under nedsetting av rør for fundamentering av vindmøllene.

 

Den nye enheten kommer med et avansert selvjusterende kontrollsystem som tilpasser seg de ulike fasene under en løfteoperasjon. Det vil si at optimalisert yteevne oppnås for hvert steg av løftet. Dette er spesielt nyttig for operasjoner på dypt vann og når komplekse strukturer skal gjennom plaskesonen. Den selvjusterende yteevnen gjør at denne nye støtdemperen kan fullføre løfteoperasjoner i høyere sjø enn tradisjonelle enheter.

 

Om Cranemaster:

Cranemaster (Ernst-B. Johansen AS) er verdensledende innenfor avanserte støtdempere for løfteoperasjoner til havs for utvinning av olje og gass og for installasjon av vindmøller. Kunder over hele verden benytter Cranemaster til kompliserte løft og oppnår økt trygghet og bedret økonomi i sine operasjoner. Selskapet ble etablert i 1983 og holder til på Stathelle. For mer informasjon, besøk gjerne: www.cranemaster.no