Forside  »  Ingeniørnytt  »  Olje & gass  »  Bartec Technor leverer til Johan...

Bartec Technor leverer til Johan Sverdrup feltsenter

Bartec

Bartec Technor AS kan meddele at selskapet har signert rammeavtale for leveranse av Electrical Heat Tracing til Johan Sverdrup feltsenter; ett av norsk sektors største oljefelt.

Johan Sverdrup feltet er planlagt å utbygges i flere faser, der første fase består av fire plattformer, forbundet med gangbroer. I tillegg kommer tre havbunns monterte vanninjeksjons enheter.  Feltet ligger på Utsirahøyden ca. 155km vest for Stavanger, nær Grane, Ivar Aasen, Edvard Grieg og Sleipner.

I fase 1 av utbyggingen etableres et feltsenter bestående av fire brokoblede plattformer for boligkvarter, prosess, boring og stigerør. Feltet vil drives av strøm fra land.  Oljen vil bli eksportert via dedikerte rørledninger til Mongstad-terminalen i Hordaland.  Produksjonsstart er beregnet til slutten av 2019.

Bartec Technorskal levere komplett Electrical Heat Tracing pakke, inkludert tilbehør til feltsenteret.  Kontrakten inkluderer også opsjoner for fremtidige prosjekter, som Johan Castberg, Snorre 2040 og Peregrino II.

Administrerende direktør Halvor Lunde i Bartec Technor, er glad for kontrakten.

– Vi er svært glade for å ha blitt valgt av Statoil og partnere som leverandør av Electrical Heat Tracing til dette viktige prosjektet. Kontrakten vil bidra til å sikre arbeid for selskaper i Bartec-gruppen i kommende år.  Tildelingen bekrefter vår posisjon som en innovativ leverandør av løsninger til olje og gass markedet, avslutter Lunde.

 

For mer informasjon se: www.bartec-technor.no, eller Lars Olav Sævartveit, los@bartec-technor.no, +47 92802086