Forside  »  Ingeniørnytt  »  Olje & gass

Olje & gass


Juridiske utfordringer og muligheter

Et av de store globale spørsmålene i løpet av de siste ti årene, er de store endringene i Arktis. Verden har igjen vendt sin oppmerksomhet mot nord, denne gangen på grunn av klimaeffekter i Arktis. Her ser man på det økonomiske potensialet i regionen, og de geopolitiske konsekvensene av endringer i Arktis.

Les mer

Den norske sokkel

Den 21. til 22. oktober åpner dørene hos OTD i Stavanger. Med slagordet "Vi er den norske kontinentalsokkel", vil ingeniører, industriledere, eksperter, og tekniske spesialister møtes for å dele ideer, kunnskap og opprette samarbeid.

Les mer

Første løsning som måler fem samtidig

Forskerne hos Norsk elektrooptikk er først i verden til å måle fire gasser og temperatur på innsiden av rør med laser. Datterselskapet Neo Monitors får dermed en kommersiell løsning som vekker internasjonal oppsikt.

Les mer

Radox var i slaget på Nor-Shipping

Bartec Technor hadde gode besøkstall under Nor-Shipping. En av grunnene kan være Radox, en ny offshorekabel som en tynnere og mer fleksibel enn forgjengeren RFOU.

Les mer

Dyser, ventiler og kuplinger – av ypperste kvalitet!

Kristiansand-baserte Fireproducts AS utvikler proprietære og generelle komponenter til offshoreindustrien. – Vi jobber tett med våre leverandører for å sikre at produksjonskvaliteten oppfyller kundenes spesifikasjoner, sier Christoffer Rabben Grødum.

Les mer

Nytt system skal forenkle lasting til oljeplattformer

Tunge containere som lastes om bord på norske oljeplattformer kan veie opp til 8000 kilo, og komme mot lasteområdet tre meter i sekundet. For å hindre skader som kan oppstå i rekkverk, og utstyr som er i containeren, har ITT kommet med en ny løsning.

Les mer

Innsikt gir muligheter

Innsikt og muligheter er tema for årets Subsea Valley-konferanse i Telenor Arena 15. og 16. april. På årets konferanse vil man få siste nytt fra toppledere for globale leverandører og produsenter, i tillegg nye perspektiver fra ledende aktører fra industrier utenfor olje og gassindustrien.

Les mer

Superlegeringer for fjærer i ekstreme miljøer

Høypresterende fjærer er en nødvendighet på flere områder og de kan være nøkkelen til innovative løsninger. For å kunne utføre sitt arbeid i ekstreme miljøer med høye temperaturer og aggressiv korrosjonsrisiko brukes superlegeringer.

Les mer

Sikrer byssa

Mens sikkerhetsregimet på skip og rigg i forbindelse med olje- og gassutvinning er svært strengt, har byssa i større grad fått seile sin egen sjø. Nå skal Østensjø Rederi benytte en helt ny innovasjonsmetode for å gjøre byssa sikrere.

Les mer