Forside  »  Ingeniørnytt  »  Nyheter  »  Gull og bronse i Yrkes-EM

Gull og bronse i Yrkes-EM

euroskills_AlfSundal_bronse2 web

Nok engang har det norske Yrkeslandslaget prestert topp resultater i Yrkes-EM. Det ble en suveren gullmedalje til Ådne Jelsa i bilmekanikerfaget og en flott bronsemedalje til Alf Sundal i sveisefaget.

I tillegg ble det åtte Medallion for Excellence. Dette gis til deltakere som oppnår sædeles høy poengsum. Og av 450 deltakere hadde gullvinner Ådne Jelsa niende høyeste poengsum. Det står det respekt av!

 

Nest best i Norden

Også samlet presterte laget topp innsats. Et av Norges mål var å bli best i Norden, og selv om vi ble slått av Finland så slo vi både Sverige, Danmark og Island på antall poeng. De andre målene var å ha tre på pallen, at minst halvparten av deltakerne skulle oppnå 500 poeng eller over, og at poenggjennomsnittet i laget skulle være over 500 poeng. De to siste klarte vi! Det norske poengsnittet ble 505 poeng. Og totalt ble Norge ble niende beste nasjon i Europa!

 

– Vi er svært fornøyde og tilfredse med resultatet! Deltakerne har jobbet knallhardt både før og under konkurransen, og vi er veldig stolte av dem. Dette viser at norske fagutøvere og norsk fagutdanning leverer gode resultater og står seg godt i det europeiske bildet, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.

 

Rekordbesøk fra Norge

Denne gangen hadde vi en rekordstor oppslutning med besøkende fra Norge, med bl.a. mange fylkeskommuner, SRY, Høgskolen i Oslo og Akershus, over 50 lærere innen yrkesfag, ungdomsrepresentanter fra organisasjonene og selvfølgelig arbeidsgivere, bransjefolk, opplæringskontorene, fagforbund, foreldre og venner. Vi har ikke klart å telle opp alle, men det var ganske sikkert bortimot 500.

 

For Sveriges del, som arrangørland, var arrangement svært vellykket for å få vist frem yrkesfagene for ungdom. Over 35.000 unge elever bare fra Gøteborgområdet besøkte arrangementet, og totalt var nesten 75.000 mennesker innom i løpet av de tre dagene konkurransen varte.

 

Mer informasjon

  • Videointervjuer med medaljevinnerne blir lagt ut på WorldSkills Norges Facebook-side etter medaljeseremonien.

Bilde:
Det ble bronsemedalje til Alf Sundal i sveisefaget.