Forside  »  Ingeniørnytt  »  Nyheter

Nyheter


Bring Dialog og Netlife Research satser sammen

Posten Norge går inn som majoritetseier i det digitale designbyrået Netlife Research. Sammen med Posten-eide Bring Dialog blir selskapene markedsledende innen datadrevne digitale løsninger. Virksomhetene fortsetter med dagens ledelse, og organiseres under et felles holdingselskap.

Les mer

Åtte vinnere av emballasjeprisen ScanStar 2016

Under jurymøtet i Taastrup utenfor København 28. og 29. juni ble åtte emballasjer tilkjent ScanStar 2016.
I alt var 14 emballasje påmeldt årets ScanStar-konkurranse, hvorav fire fra Finland, fire fra Sverige, tre fra Norge og tre fra Danmark.

Les mer

Elfa Distrelec utvider porteføljen med FLIR CM174, den første strømtangen med termokamera

Elektronikkdistributøren Elfa Distrelec utvider sin produktportefølje med FLIR CM174 - strømtang med termokamera. Strømtangen er utstyrt med Infrared Guided Measurement (IGM)-teknologi, og er den første i sin klasse som er utstyrt med innebygd termokamera. Med IGM-teknologi kan strømtangen visuelt identifisere et potensielt elektrisk problem og på den måten oppdage farlige og ukjente problemområder, raskere enn en konvensjonell strømtang.  

Les mer

LTC nullutslippstaxi kommer til Oslo

LTC, den britiske produsenten av den ikoniske svarte taxien og den globale spesialisten på spesialbygde taxier, investerer ca. 3,6 milliarder kroner for å revolusjonere produktspekteret og vil utvide i Europa.

Les mer

Sparebank1 går videre med Imento Norge

Imento Norge AS, leverandør av IKT utstyr til næringsliv og offentlig sektor har forlenget avtalen med SpareBank 1 Bank Banksamarbeidet DA om levering av PC`er. Avtalen gjelder PC`er, dockingenheter, skjermer og tilbehør. Det er syvende året på rad at SpareBank 1 har Imento Norge som samarbeidspartner.

Les mer

E-golf forvandles til unik varebil

Volkswagen E-golf, elektrifiseringen av superselgeren Golf, er blitt omkonstruert til en DEMO varebil. Bak prosjektet står Sortimo og VW-forhandleren Møller Bil Kalbakken i Oslo, som vil tilby en personbil med mulighet for varebilinnredning. Den unike varebilen er til dem som ønsker en mindre og miljøvennlig varebil med plass til arbeidsutstyr.

Les mer

Anne-Sofie Risåsen vinner Oda-Person 2016

Oda-Nettverk har avholdt sin årlige Inspirasjonsdag for 1300 kvinner i IT-bransjen i Oslo Konserthus. Et av høydepunktene for dagen var kåringen av vinnere til de prestisjetunge prisene Oda-Person og Oda-Bedrift. Capgeminis CEO Anne-Sofie Risåsen vant den høythengende prisen Oda-Person.

Les mer

Norsk emballasjeinnovasjon med klimagevinst

Et norsk forskningsprosjekt har skapt en emballasjeløsning som kan redusere størrelsen på tradisjonell matemballasje med opp mot 50 prosent – og samtidig hindre matavfall og flytte norsk fiskeforedling tilbake til Norge.

Les mer

Kompakte og robuste stjerner i pneumatikken

De nye magnetventilene VUVG-…-S og VUVS-…-S fra Festo er perfekte løsninger for pneumatisk automasjonsteknologi, og er de nyeste tilskuddene i VG-serien av kompakte ventiler og VS-serien av robuste ventiler.

Les mer

Nesten 20.000 kom på Eliaden

Den solide messesatsingen Eliaden 2016 er nå historie og det var en tydelig sliten, men svært fornøyd messegeneral Svein Hjelmås som kunne summere opp tre gode dager da Ingeniørnytt møtte ham ved utgangen rett før stengetid.

Les mer