Forside  »  Ingeniørnytt  »  Nyheter

Nyheter


Tre, helse og innemiljø på den internasjonale agendaen

Et fagområde som har fått økende interesse de siste årene er treets egenskaper i forhold til ulike helseaspekter, innemiljø og inneklima. Treteknisk er et av de ledende fagmiljøene på dette i Norge, og nå skal deres forskning legges fram på en stor internasjonal konferanse.

Les mer

CTEK lanserer start-/stoppbatterilader – en smart løsning som både er gnistsikker og kortslutningssikker

CTEK er en verdensleder innen vedlikehold av batterier til kjøretøy og har nå lansert start-/stoppbatterilader. Enheten er spesielt utviklet for å lade og vedlikeholde cellene i batterier som brukes i biler med start / stopp-teknologi. Start / stopp-laderen er designet på CTEKs avanserte ladeplattform. Det sikrer at batteriene er ladet til maksimal kapasitet og vil yte maks hver gang kjøretøyet starter og forlenger levetiden til kostbare høyytelsesbatterier.

Les mer

Utbygging av vannforsyning i nord-Tanzania

Omtrent halvparten av befolkningen i Tanzania mangler fortsatt tilgang til rent drikkevann. Multiconsult deltar i planleggingen av et stort vannforsyningsprosjekt i Simiyu-provinsen, nord i landet.

Les mer

Samsung Galaxy Note7 - Større og smartere

Med et skarpere stykke håndverk, førsteklasses materiale og unikt symmetrisk Edge-design lanserer Samsung nå Galaxy Note 7, med en tilhørende S Pen. Galaxy Note 7 har de beste tilgjengelige sikkerhetsfunksjonene og underholdningsmulighetene, og kan blant annet streame film i HDR. I tillegg er både Note 7 og S Pen vanntette.

Les mer

Ny solid og pålitelig industriell gaffeltruckvekt

METTLER TOLEDO har gleden av å tilby en ny gaffeltruckvekt – VFS120. I industrielle miljøer hvor pålitelighet, sikkerhet og nøyaktige data er viktig, kan disse kraftige gaffeltruckvektene spare kundene tid og penger, mens transaksjonsdata håndteres effektivt og uten feil.

Les mer

Nye utleieregler kan øke boligverdien

Mange norske boliger kan ha blitt litt mer verdt som følge av senkede krav til oppholdsrom, ifølge eksperter på boligtaksering. Men lokale forhold er avgjørende for priseffekten.

Les mer

Bravida med betydelig ordrereserve på spesialiserte oppgaver

Fortsatt høy aktivitet innen bygg og anlegg og større fokus på komponenter som bidrar til det grønne skiftet, vil sikre Bravida omsetningsvekst fremover. Ordrereserven til selskapet er historisk høy, med rundt 1,6 milliarder kroner ved utgangen av 2. kvartal. Selskapet omsatte i første halvår for 1,4 milliarder kroner og hadde et driftsresultat på 67,8 millioner kroner.

Les mer

Skitten uvane gir plasttrøbbel

Over sju av ti nordmenn innrømmer at de kaster plastemballasje som inneholder produktrester i plastinnsamlingen. Det gir bransjen en stinkende miljøhodepine.

Les mer

Vann og agurker og slikt

Begrepet «agurknyheter» har visstnok sitt opphav i at sommervikarer i avisene ble sendt til torget for å skrive om grønnsakspriser. Siden agurker består av 96 prosent vann, kommer her litt info om vann i agurktiden.

Les mer

RS Components er først på markedet med NFC-tidsreléer fra Schneider Electric

RS Components har annonsert at de er den første distributøren på markedet som tilbyr NFC-tidsreléet fra Schneider Electric. Reléet gir deg muligheten til å styre og overvåke tidsreléet via NFC (Near Field Communication) ved hjelp av en smarttelefon eller et nettbrett. Det passer for vedlikeholdsteknikere, maskin- og panelkonstruktører og utstyrsprodusenter, alle som i dag bruker et tidsrelé til å styre enkel av- og påslåing.

Les mer

Enkle og rimelige reoler med uendelige muligheter

Keep it simple! Det er filosofien bak Simpleco som gjør det enkelt og økonomisk å innrede små varebiler. Det er uendelige muligheter i systemets reoler, hyller, bokser og tilbehør som gir fleksibel og tilpasset transport av alt fra maskiner til malerutstyr.

Les mer