Forside  »  Ingeniørnytt  »  Nyheter

Nyheter


Unngå dobbel brilleføring

Würth Norge lanserer en splitter ny vernebrille med innebygget lesefelt med styrke. Dermed slipper man å måtte bytte mellom lesebriller og vernebriller mens man arbeider.

Les mer

Sterkt varemerke lanseres i Oslo om nøyaktig ett år

20-21. September 2017 lanserer Easyfairs Advanced Engineering messen i Oslo. Advanced Engineering er en komplett møteplass med fokus på høyteknologisk ingeniørkunst, innovasjon, utvikling og fremtidens teknologi. Messen kommer opprinnelig fra Birmingham, der den også er markedsledene med over 850 utstillere og 13 000 besøkende i løpet av to dager.

Les mer

Lanserer interaktivt kino-spill

Nå skal norske kinogjengerne aktiveres med interaktivt spill i kinosalen. Nordisk Film-selskapet Media Direct Norge (MDN) lanserer denne uken KinoSpill og ønsker med dette spill og spenning i kinosalen før reklame- og spillefilm.

Les mer

Kle deg rett med lag på lag

Ved hardt arbeid under kalde forhold er det viktig å kle seg riktig for å holde seg tørr og riktig temperert. Den største risikoen av å jobbe utendørs i kaldt vær er å kle seg feil og fryse og svette vekselvis.

Les mer

L.Brador lanserer skalljakke med ekstrem slitestyrke og for allslags vær

Funksjonalitet, passform og innovative løsninger er stikkord for L.Brador, som lanserer to nye skalljakker til høstens sesong. Skalljakken 9001 er spesielt utviklet til premiumkunden som ønsker en skalljakke med ekstrem slitestyrke. Skalljakken 906P har samme passform som 9001, men har et annet materialvalg og kommer til en lavere pris. 

Les mer

METTLER TOLEDO lanserer Rainin BenchSmart 96, en ny halvautomatisk 96-kanals væskebehandlingsplattform.

BenchSmart kombinerer hastighet og fleksibilitet i et manuelt system, med presison og høy pålitlighet i forbindelse med elektronisk pipettering. Den er spesielt velegnet til forskningsmiljøer, hvor eksperimentelle betingelser raskt endrer seg og hvor hyppige endringer i protokollen kan skje hver  dag. BenchSmart er kompakt, hvilket gjør den enkel å flytte dit det er bruk for den.

Les mer

Novela Teknologi kjøper Bandak Engineering, som blir Kvenna EMT AS

Novela Teknologi AS har inngått avtale med DNB og boet etter Bandak Group om overtagelse av 100% av aksjene i Bandak Engineering AS. Ny kapital fra Novela Teknologi og medinvestorer vil sikre videre drift og bevare den unike kompetansen i selskapet. Bandak Engineering er leverandør av produkter og tjenester til kunder innenfor marine-, offshore- og subsea-markedene.

Les mer

Smart byggeklossarmatur i LED

Søker du LED moduler  - systemer med byggeklosser av  meget høy kvalitet? . Moduler som kan lages i mange varianter og spesifikasjoner? Slike som er enkelt å sneppe og skru sammen armaturene? Solide armaturer for alle forhold, spesielt for høyere monterings høyder?

Les mer

Hunton kjøper Dansk Træfiberisolering

Hunton Fiber AS har inngått avtale om oppkjøp av Dansk Træfiberisolering (DTI). Oppkjøpet er en del av vekststrategien til Hunton, som fra før eier 80% av Norsk Trefiberisolering. – Oppkjøpet gir oss et enda sterkere fotfeste i det danske isolasjonsmarkedet, uttaler Arne Jebsen, administrerende direktør i Hunton.

Les mer

- Falsk jordskjelvtrygghet i Norge

Risikoen for at bygninger skal bli ødelagt av jordskjelv er mindre i Norge enn i andre deler av verden. Det er i hvertfall det de fleste håper og tror. Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) advarer imidlertid mot en falsk jordskjelvtrygghet og har ved flere anledninger bedt myndighetene undersøke om eldre norske bygninger kan tåle et skjelv med samme styrke som det som rammet Italia denne uken.

Les mer

Skal trimme logistikkmotoren i TESS

Kjetil Green (41) er ansatt som daglig leder i TESS Logistikk as som er ei nyetablert datter i TESS-konsernet hvor sentrale deler av kjernevirksomheten samlet. Det omfatter også ansvar for koordinering av aktiviteter gjennom hele verdikjeden. Det nye datteren i TESS-konsernet har 115 ansatte fordelt på 110 årsverk og vil omsette for en halv milliard i året.

Les mer

Ny bok: Prosjektbasert byutvikling

Prosjektbasert byutvikling presenterer tverrfaglige perspektiver på dagens byutvikling. Den beskriver hvordan en prosjektbasert byutvikling foregår og hvordan byplanleggingen kan møte utfordringene det fører med seg. Boken er skrevet for studenter i byplanlegging og eiendomsfag og for praktikere på feltet.

Les mer