Forside  »  Ingeniørnytt  »  Nyheter

Nyheter


Effektiviserer administrative rutiner og øker fyllingsgraden

– Logistikksystemet UniTrans fra Hogia Unitech Systems AS har til nå effektivisert våre administrative rutiner. På sikt forventer vi at løsningen vil forenkle hverdagen for befraktere, transportører og samarbeidspartnere, sier daglig leder Sindre F. Kristiansen hos Per E. Kristiansen AS (Pekas) på Rudshøgda.

Les mer

Millionbesparelser med LogNett TMS

– Investeringen i nytt transportadministrativt system fra Transportnett har spart oss for over en million kroner og redusert
bemanningen med mer enn to årsverk, sier logistikkdirektør Finn Kamås i Ruukki Norge.

Les mer

De løser en utfordring for elektrikere

Noen ganger kan man ironisk lure på hvorfor ting skal gjøres enkelt når det kan gjøres så komplisert. Dette er ikke tanken bak «EL stenderen», en produktserie utviklet av elektrikere med et ønske om å finne en måte å gjøre monteringen av bokser raskt, enkelt og sikkert på. Både til vegg og tak.

Les mer

Nyhet på maskinsikkerhet 440C-CR30

Goodtech Products presenterer et nytt sikkerhetsprodukt fra Allen-Bradley Guardmaster, som utvikler kontinuerlig sitt program innenfor maskinsikkerhet i takt med nye krav i maskinforskriftene. 440C-CR30 fyller hullet som har vært mellom sikkerhetsreléer og sikkerhets-PLS’er innenfor deres sortiment.

Les mer

Miko Edge Protector HD, DEKRA sertifisert

Miko Plast AS har i en årrekke levert sin egenproduserte kantbeskytter til papirbransjen i Europa. Dette er en spesielt konstruert kantbeskytter for papir ruller, men den benyttes også til sikring av platepakker og lignende.

Les mer

Ny kompositt- og polymerutdanning

Kompositt- og polymermaterialer er en gruppe materialer i sterk vekst både nasjonalt og internasjonalt, og det er et ønske fra industrien å etablere en formell utdanning i plast og kompositter.

Les mer

Skal betrygge resirkulert vann for oppdrettsnæringen

I samarbeid med sine europeiske partnere har Ålesundbedriften Normex AS utviklet en kosteffektiv og tryggere ozonteknologi for rensing av vann i akvakultursektoren inklusiv resirkuleringsanlegg (RAS). Prosjektet ble initiert for å utvikle bærekraftig renseteknologi gjennom aktiv innovasjon som gir trygg og kosteffektiv vannbehandling og økt produksjon.

Les mer

Besøker‐ og utstillerrekord på Easyfairs

Da Easyfairs nye konsept med seks messer under ett tak stengte portene den 12. februar hadde flere tusen besøkere valfartet til messehallen. Totalt var det 4125 kjøpelystne besøkere som kom i løpet av de to intensive dagene og det ble knyttet nye kontakter og gjort business på alle områder i messehallen.

Les mer

Årets solstråle 2014

Tommy Pedersen fra Statsbygg ble tildelt prisen Årets solstråle 2014 på Solenergidagen 9.mai. Prisen fikk han fra Norsk solenergiforening for å ha utmerket seg i sin innsats for å fremme bruk av solenergi i Norge.

Les mer

Pene briller er trygge briller

- Pene og behagelige vernebriller er også tryggere briller. Derfor er vi stolte over at Zeklers Nordic Line serie er blitt belønnet med en av verdens mest ettertraktede designpriser, sier Vegard Aune, landssjef i Skydda Norge.

Les mer