Forside  »  Ingeniørnytt  »  Nyheter

Nyheter


DinERP vinner IFS Customers' Choice Award

Den norske programvareleverandøren DinERP var kundenes valg under IFS Partner Awards den 24. oktober i Gøteborg. Trondheims bedriften stakk av med den gjeveste prisen i den prestisjetunge kategorien Customers’ Choice.

Les mer

Stål kan utgjøre en forskjell i elbiler

Interessen for elbiler er i sterk vekst. Ett av problemene med elbiler er hvor langt de kan kjøre uten å lades. Et viktig spørsmål er hvordan man skal gjøre batteriene mer effektive, men vi kan også øke rekkevidden ved å gjøre bilen lettere. En kostnadseffektiv løsning på dette dilemmaet kan være kaldvalset, avansert, høyholdfast stål (AHSS) fra SSAB. 

Les mer

Verdens mest miljøvennlige skipsfart – skal også gi nye muligheter

Norge bør og skal etablere verdens mest miljøvennlige kystfart – drevet helt eller delvis med batterier og andre miljøvennlige drivstoff. Innen 2030 skal klimagassutslipp fra norsk innenriks skipsfart være redusert til 60 prosent av dagens nivå. Innen 2050 skal klimagassutslippene være 0 – null!

Les mer

Unngå ubudne gjester i varebilen

Innbrudd i varebiler rammer i stigende grad håndverkere, servicefolk og installatører. Hos Sortimo, Europas ledende leverandør av varebilinnredning, har man tatt konsekvensen og tilbyr en rekke sikringsløsninger til varebiler. Med de rette foranstaltninger kan risikoen for ubudne gjester i varebilen nemlig minimeres.

Les mer

Multiconsult gir utviklingsbistand til FN

Solenergikonsulent Stanislas Merlet i Multiconsult har gitt teknisk rådgivning til FN, først ved FN-byen i København og deretter ved kontoret til FNs utviklingsprogram (UNDP) i Sierra Leone.

Les mer

Rolls-Royce med kontrakt på to nye fiskefartøy

To hekketrålere med Rolls-Royce design og utstyr skal bygges ved Freire skipsverft i Spania. Den ene tråleren er bestilt av Qajaq Trawl mens den andre skal leveres til Polar Seafood. Begge disse rederiene holder til på Grønland.

Les mer

Blåkläder lager limited edition ski med Åre Skifabrikk

Ved å bruke fabrikkens “custom made» konsept fikk Blåkläder muligheten til å designe sine egne ski i god og solid håndverksånd. Blåkläder forklarer valget av Åre Skifabrikk som enkelt siden begge parter står for kvalitet og funksjon, to viktige parameter som gir godt grunnlag for ett nytt samarbeid.

Les mer

Pollutec 2016: Til tjeneste for internasjonalt samarbeid i miljø-næringen

Verdens ledende fagmesse for miljø- og energimarkedene, Pollutec 2016, har samlet 2.500 utstillere og 60.000 besøkende fra hele verden når den åpner dørene i den franske byen Lyon i slutten av november i år. Messen satser på å fremme kontakt mellom alle som arbeider med disse fremtidsrettede fagområdene, verden over. Det er 27. gang messen blir arrangert, nok en gang i messeområdet Eurexpo, og den varer fra 28. november til 2. desember.

Les mer

Dustin Norge hedret med europeisk Growth Award på Canons Premium Partner-konferanse

Canon Norge, ledende innen produkter og tjenester for bedrifter, kan med glede meddele at Dustin Norge AS nylig mottok Canon Europas «Growth Award» på et europeisk Partnermøte. Den Europeiske Premium Partner-konferansen ble i år avholdt i Praha og er et eksklusivt europeisk Partnermøte der toppledelsen i Canons Europa møter sine 60 største B2B Partnere for forretningssamtaler og erfaringsutveksling.

Les mer