Forside  »  Ingeniørnytt  »  Nyheter

Nyheter


Veidekkes HMS uke: Bry deg, si i fra!

Mandag startet Veidekkes årlige HMS-uke med flere hundre store og små arrangementer i Norge, Sverige og Danmark. Skal Veidekke nå målet om null alvorlige skader, må alle si klart i fra dersom de ser noen som utsetter seg selv eller andre for uakseptabel risiko. Derfor er temaet for årets uke enkelt og greit «Bry deg, si i fra!».

Les mer

Nytt styre i RIF

Rådgivende ingeniørers forening (RIF) avholdt 19. mai  sitt årsmøte og der ble det valgt både nytt hovedstyre og ny styreleder. Tom Baade-Mathiesen fra Norconsult overtar rollen som styreleder etter Christian Nørgaard Madsen.

Les mer

Transair®, det originale rørsystemet for industrielle væsker feirer 20-årsdag

Transair®, et selskap innen Fluid System Connectors Division Europe (tidligere Legris) i Parker Hannifin Corporation, verdens ledende bedrift innen bevegelses- og kontrollteknologi, melder at de feirer sin 20. årsdag i år. I løpet av disse 20 årene har selskapet levert mer enn 122 000 km rør og 75 millioner festeanordninger – nok til å kunne legges 3 ganger rundt jordkloden.

Les mer

NOCA produserer hjertet i fiberoptisk sensorsystem

Ved hjelp av små fiberoptiske sensorer kan Light Structures fortelle skipseiere hvor mye og hvilken type belastninger båtskroget utsettes for. Med denne informasjonen kan de sørge for at skipet driftes på en sikker og kostnadseffektiv måte.

Les mer

Velkommen til Industri Futurum og et mulig Toppindustrisenter

Norsk industri ble for ti år siden samlet i Norsk Industri. Jubileet ble nylig markert med en storstilt industrikonferanse. Der sto viktigheten av denne samlingen, kombinert med gode ord om fremtiden i sentrum. Tross oljenedgang er det ingen nederlagsstemning i Norsk Industri, snarere tvert om. Nå snakkes det både om Toppindustrisenter og Industri Futurum prosjektet.  

Les mer

Historisk samarbeid sementert

Siden 1950-tallet har ekspertene på Norges Geotekniske Institutt (NGI) forsket på jord, berg og snø, og NGIs geotekniske ekspertise er etterspurt i store deler av verden – fra Bhutan til Bodø. NTNU er en av de viktigste samarbeidspartner for NGI, og sammen har NTNU og NGI skapt markante resultater i løpet av årene.

Les mer

Boligsalget på stabilt høyt nivå

- April ble en god måned sammenlignet med fjoråret både når det gjelder salg og igangsetting av nye boliger, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening. Noe av dette skyldes dog at vi i år hadde påsken i mars, mens den i fjor var i april, poengterer han.

Les mer

I dag, fredag den 13. mai feirer Atlas Copco 100 år i Norge

Atlas Copco ble etablert i Oslo 13. mai 1916 under navnet Norsk AS Diesel Motorer. Med fokus på dieselmotorer vokste selskapet raskt. Siden den gang har Atlas Copco hjulpet norsk industri, anlegg- og gruvevirksomhet med produkter, systemer og tjenester med henblikk på å øke kundenes produktivitet og lønnsomhet. I dag har Atlas Copco 180 medarbeidere i Norge med ansvar for salg og kundeservice som jobber tett opp mot våre kunder.

Les mer

Overgang til TERMSERIES Rele

Weidmüller TERMSERIES relèmoduler og solid-state relèers allsidige design dekker et bredt bruksområde. Avhengig av applikasjonen, kan man velge standard spenningsinnganger eller moduler med multispenningsinngang, som er en unik funksjon i dette tynne 6 mm rekkeklemme-format.

Les mer

Seco utvider porteføljen av T4-12 spiralfreser

Ved å legge til større skjærstørrelser i den populære T4-12-serien av hjørne- og spiralfreser gir Seco nå mulighet til å oppnå større kuttdybder og høyere sponavgang ved grov og semifin bearbeiding av stål, støpejern og andre materialer.

Les mer

Er det for varmt i bilen din?

Svært mange av oss kjører rundt med airconditionanlegg som ikke fungerer optimalt. Årsaken er manglende etterfylling av gass på anlegget.

Les mer