Forside  »  Ingeniørnytt  »  Nyheter

Nyheter


Helt avhengig av snøskredvarslingen

Hver morgen mottar en rekke personer med sikkerhetsansvar snøskredvarsel fra NGI. 1. desember startet vinterens varslingssesong. NGI driver overvåking og snøskredvarsling på lokalt og regionalt nivå på oppdrag fra private og offentlige kunder. Dette er en abonnementstjeneste som dekker hele landet og er åpen for alle.

Les mer

Kjempekontrakt til Bravida på elektro

Bravida Norge AS signerte fredag 9. desember kontrakt med Statens vegvesen som leverandør av elektro på utbyggingen av Eiganes- og Hundvågtunnelen i Stavanger. Kontraktsverdien for Bravida er på 267 millioner kroner, og er den største elektrokontrakten som Bravida noen gang har inngått på et norsk veitunellanlegg.

Les mer

Puristisk intelligens: Kontorstålampen ISABELLE fra ESYLUX

ESYLUX har utviklet kontorstålampen ISABELLE for å gi en enkel men likevel smart belysningsløsning for frittstående arbeidsplasser. Den bevisst reduserte formgivningen til aluminiumhuset preger fremtoningen til lampen. Med LED med lang levetid, et blendingsfritt direkte og indirekte lys samt sensoren som er integrerte i lampehodet, får du behovsorientert belysning og høy energieffektivitet.

Les mer

Scanmark AS ansetter ny daglig leder

Scanmark AS opplever spennende tider med stadig økende oppdragsmengde og behov for å styrke administrasjonen. Styret har en tid jobbet med å rekruttere en ny daglig leder og nå kan de rapportere at de er i mål med dette arbeidet. Ole J. Tveitan tiltrådte som ny daglig leder i Scanmark AS den 01.11.16. Han har bred ledererfaring fra ulike selskaper innen bygg- og anlegg, samt fra engroshandel.

Les mer

Gull og bronse i Yrkes-EM

Nok engang har det norske Yrkeslandslaget prestert topp resultater i Yrkes-EM. Det ble en suveren gullmedalje til Ådne Jelsa i bilmekanikerfaget og en flott bronsemedalje til Alf Sundal i sveisefaget.

Les mer

Air View viser dagens luftkvalitet der du er

De siste dagene har dårlig luftkvalitet vært et aktuelt tema i mange norske medier. Den nye tjenesten Air View gir brukerne mulighet til å se hvilke partikler og gasser det er i luften vi puster inn – enten det er utenfor huset du bor i, på favorittplassen i Paris eller yndlingsbutikken i London.

Les mer

Monroe går foran: Ny støtdemper-serie øker sikkerheten

Monroe har nå lansert en helt ny serie premium støtdempere til ettermarkedet. Monroe OESpectrum bygger på avansert teknologi, og sikter primært mot bilister som vil ha støtdempere som sikrer optimale og sikre kjøreegenskaper under alle forhold.

- Den nye støtdemperserien er samtidig den første fra Monroe som leveres med fem års garanti på produktkvalitet og ytelse, forteller Terje Støa Edvardsen i Tenneco i Norge.

Les mer

Ivan Ali fra Sweco er Årets Unge Rådgiver

VA-ingeniøren Ivan Ali fra Sweco Norge er Årets Unge Rådgiver. Hun imponerte hele juryen med sin faglige tyngde og lederevner, sier RIFs adm. direktør og jurymedlem Liv Kari Skudal Hansteen. Vinneren ble offentliggjort på RIFs Høstmøte 15. november.

Les mer

Michelin leverer nye dekk til Boliden

Michelin lanserer nye Michelin XDR3 og leverer de første dekkene til Boliden Aitikgruve. Nye Michelin 40.00 R57 XDR3 gir økt levetid på minst 10 prosent sammenlignet med sin forgjenger, Michelin XDR2.

Les mer

Bilinnredning signert Würth: - Proffene krever orden og system

Profesjonelle håndverkere, mekanikere eller serviceteknikere med sans for orden og system kommer til dekket bord når bilinnredning skal velges hos Würth. Her får man ikke bare en lett og sterk innredning – Würth sørger også for innholdet med perfekt orden og sikkerhet med ORSY systemkofferter.

Les mer

Pollutec 2016: Ny teknologi i kampen mot forurensning av havene

Kampen mot forurensning av havene og ny digital teknologi i miljøarbeidet, er blant de mest aktuelle emnene på årets internasjonale miljømesse, Pollutec, i Frankrike. Messen går av stabelen i Lyon i dagene 29. november til 2. desember, og presenterer en rekke banebrytende nyheter og innovasjoner for det internasjonale miljø- og energiarbeidet.

Les mer

Ny teknologi fra Lindab

På VVS-dagene i Lillestrøm, 19 til 21. oktober viste Lindab Norge frem sitt siste innovative produkt innen inneklimaløsninger. Ultralyd benyttes som målemetode for luftmengde og temperatur. Produktet krever ikke komponenter som gir trykkfall i kanalanlegget. I stedet får du fri luftstrøm uten økt trykkfall - som gir helt unike fordeler med tanke på energieffektivitet, forenkling og rengjøring.

Les mer

11 fantastiske oppfinnelser laget av barn – for fremtiden!

Kan et helt vanlig lekeapparat bli til en fantastisk oppfinnelse? Kan vi lage strøm av en lyd? Hva skal vi med en CO2-gomler, og hva i all verden er en prompinator? I Prosjekt Fantasi, som er en oppfinnerkonkurranse i samarbeid med Statoil Morgendagens helter, har barn og unge løst flere av dagens verdensproblemer. Nå kan du se og prøve oppfinnelsene selv på Teknisk museum!

Les mer