Forside  »  Ingeniørnytt  »  IT  »  Ny hybrid fra Huawei: Smart eleganse...

Ny hybrid fra Huawei: Smart eleganse på farten

Huawei MateBook with MatePen

Huaweis nye hybrid MateBook med tilbehør som docking, tastatur og trykksensitiv penn kan være en god venn å ha med i veska i en hektisk hverdag. Den har avrundede kanter i aluminium, en størrelse på litt mindre enn et A4-ark og fingeravtrykksensor som kan kobles til flere kontoer.

Huawei MateBook seiler opp som en god konkurrent til andre hybrider på markedet i dag. Den veier 645 gram og ligger godt og lett i veska med sine avrundede kanter, 6,8 mm tykkelse og størrelse litt i underkant av et A4-ark (28 cm x 19,5 cm). Berøringsskjermen på 12 tommer har en oppløsning på 2160 x 1440 piksler med automatisk lysjustering som både sørger for en god batterilevetid og gjør den tilpasningsdyktig til de som jobber under varierte lysforhold. MateBook har også automatisk justering av CPU for å sørge for god batterilevetid – og skulle den gå tom, lades den opp igjen på 1,5 time.

Logg på og koble deg raskt til ute i felten

I en hverdag der ting skal skje raskt og man har dårlig tid, trenger man ikke beregne inn mye tid til oppstart med Huawei MateBook. Fingeravtrykkleseren som ligger beleilig plassert i holdehøyde på siden gjør det enkelt å raskt logge seg på med et trykk. Denne gjenkjenner flere fingeravtrykk så du kan koble den til flere kontoer dersom flere bruker samme brett.  

Det er en stillegående maskin som kjører på Intel-prosessoren core m3-6y30. Du kan lagre mengder av notater, bilder og dokumenter på egen SSD-lagringsdisk på 128 GB i tillegg til det integrerte minnet på 4 GB. Med MateBook kan du holde kontakten med andre selv når du er ute i felten, gjennom videosamtaler med webkamera, mikrofon og to integrerte høyttalere. Det er tilkoblingsmuligheter til både nettverk og andre enheter gjennom WiFi og Bluetooth.

Praktisk penn og bakbelyst tastatur

Foretrekker man å skissere i stedet for å notere, kan man bruke den oppladbare og trykksensitive skjermpennen MatePen. Denne har en laserpeker i ene enden, og flere snedige funksjoner som malemodus og viskelærmodus, og man kan enkelt bytte mellom de forskjellige gjennom trykknapper. Pennen kjører på et litium-batteri som kan lades opp til 100 timers bruk. 

Tastaturet med egen touchpad er bakbelyst så man kan bruke det uansett lysforhold. Tastaturet festes til brettet ved hjelp av magneter, og kan settes opp til å fungere som stativ når det oppstår behov for å sette opp brettet for å vise frem noe, eller som deksel når du skal forflytte deg fra et sted til et annet. 

MateBook har USB 3.0-kontakt og minijack-inngang. For flere tilkoblingsmuligheter kan du koble til en egen dockingstasjon, MateDock, med flere innganger og overganger til eksempelvis VGA, HDMI og to ekstra USB 3.0-innganger. Denne har også praktisk lagringsplass til pennen. Det følger med en ledning med USB i ene enden og Mikro-USB i andre enden.

 

Anbefalt utsalgspris på Huawei MateBook er:

M3 (4G + 128G) med keyboard: Kr. 9 499,-

M5 (8G + 256G) med keyboard: Kr. 12 999,-

Huawei MateDock: Kr. 999,-

Huawei MateBook Pen: Kr. 699,-