Forside  »  Ingeniørnytt  »  IT  »  Canon Norge hjelper Skatteetaten å...

Canon Norge hjelper Skatteetaten å restrukturere printfiler og effektivisere arbeidsflyten

Canon skatt

Canon Norge har vunnet en kontrakt med Skatteetaten ved enheten Sentral print om programvare for restrukturering av printfiler. Sentral print er Skatteetatens servicesenter for printtjenester. Noen av kundene deres er Skatteetaten, Statens Lånekasse, Helsedirektoratet, Statens Innkrevingssentral og NAV. Avtalen har en verdi på ca. 2 mill NOK, i tillegg kommer vedlikehold og tjenester i avtaleperioden.

Skatteetaten har behov for å kunne tilrettelegge og effektivisere printjobber, uten at kundedata endres. Dette gjøres for å få jobber som er mer strømlinjeformet for print og konvoluttering, samt å kunne utnytte postmarkedet bedre. Ved å benytte Canons GMC Inspire programvare i verdikjeden mellom dokumentproduksjon og print, kan Sentral print behandle alle innkommende printoppdrag, plukke de fra hverandre for deretter å sette de sammen på nytt på den mest optimale måten.

- Vi behandler over 26 000 printfiler per år, og disse består av mange små printoppdrag, noe som gir en logistisk utfordring. Vi ønsker å effektivisere måten vi behandlet filene på slik at vi kan kjøre flere av oppdragene på rullbaserte printere, sier Lars Thorvaldsen, konstituert leder av Sentral print. Canon Norge hadde en svært god forståelse for oppgaven som skal løses og understøtter kravene som er stilt. Vi har store forventninger til Inspire for en mer effektiv drift. I tillegg vant Canon anbudet både på pris og kvalitet, fortsetter Thorvaldsen.

- I sin begrunnelse for valget av Canon som leverandør, kommer det fram at vi har forstått behovet og beskrevet løsningen på en utmerket måte. Det kjennes godt å få bekreftelse på vår kombinasjon av høy kompetanse og gode løsninger, sier Erik Mikalsen, administrerende direktør i Canon Norge.

Suksesshistorie med Océ ColorStream 3900

I 2013 investerte Sentral print i en ColorStream 3900, en rullbasert inkjet produksjonsprinter som benyttes til transaksjonsprint. Sentral print printet 44 millioner brev i 2015, og Océ ColorStream har sterkt bidratt til å ha effektivisert arbeidsflyten.

- Det har vært svært få stopp på denne printeren, og for oss er oppetid både kritisk og sensitivt. Det har vært så stabilt at det er en fryd, legger Thorvaldsen til.

- Vi er glade for igjen å vinne en anbudsforespørsel fra Skatteetaten ved Sentral print. Sentral print driver sin virksomhet effektivt, med moderne produksjonsmidler. Med Océ ColorStream 3900 gjorde Sentral print det mulig å skrive ut sine produksjoner i fullfarge på hvitt papir, med de store prosessfordelene dette har gitt. Programvaren Inspire vil gi ytterligere prosessfordeler for Sentral print og deres kunder. Den nyanskaffede programvareplattformen har de funksjonene som kan bringe Sentral prints kunder trygt over til en digital dialog med sine brukere, avslutter sier Svein Moe Ihler, markedssjef for Commercial Print i Canon Norge.
Bilde:

Fra venstre: Erik Mikalsen, administrerende direktør i Canon Norge, Lars Thorvaldsen, konstituert leder av Sentral print og Svein Moe Ihler, markedssjef for Commercial Print i Canon Norge