Forside  »  Ingeniørnytt  »  IT  »  BIM-eksport til SINTEF TEK-sjekk Energi

BIM-eksport til SINTEF TEK-sjekk Energi

graphisoft

Graphisoft Norge har oppdatert tillegget til ArchiCAD der man automatisk kan overføre geometridata til SINTEF TEK-sjekk Energi.

– Spesielt våre kunder blant hus- og hytteprodusentene har etterspurt en automatisk kobling mot TEK-sjekk. Vi har som mål å styrke vår posisjon som største tilbyder av BIM-verktøy på det norske markedet, og da må vi tilfredsstille de krav våre kunder setter til oss, sier Frode Saltkjelvik, teknisk sjef hos Graphisoft Norge.

Graphisoft ønsker å tilby mer BIM for pengene og eksporten til TEK-sjekk er derfor gratis for alle service-kontraktkunder. Koblingen mot SINTEF TEK-sjekk Energi fungerer nå for ArchiCAD 17, 18 og 19 og kan lastes ned fra Graphisofts norske brukerforum. For videre utnyttelse av energiberegning med TEK-sjekk, må man ha abonnement på komplett versjon av Byggforskserien. Man kan se mer om saken på www.byggforsk.no for mer informasjon.

Graphisoft Norge representerer en rekke ledende tegne- og visualiseringsverktøy for byggebransjen og har vært i markedet i 20 år. Mer enn 50 prosent av norske arkitekter bruker i dag ArchiCAD som sitt BIM-program.

For mer informasjon: www.graphisoft.no