Forside  »  Ingeniørnytt  »  IT

IT


Schneider Electric utvider skyplattformen med Wonderware Online Instudio

Schneider Electric, den globale spesialisten innenfor energistyring og automasjon har introduserte Wonderware Online InStudio, et tilbud om Infrastructure-as-a-Service som revolusjonerer måten programvareingeniører, systemintegratorer og andre brukere kan klargjøre, utvikle, teste og vedlikeholde sine HMI- og SCADA-applikasjoner på. Wonderware Online InStudio er del av den voksende Wonderware Online-skyplattformen med cloud-first-, mobile-first-teknologier som er designet spesifikt for å forbedre ytelser og effektivitet innen industriell drift.

Les mer

Webstep inn i intelligente transportsystemer

“ITS Norge - smartere, sikrere og renere transport ved hjelp av IKT”. – ITS-visjonen duket for samarbeid allerede etter første møte oss imellom. Vi er to sider av samme sak, forklarer avdelingsdirektør Inge Ådland i Webstep.

Les mer

Miniprojektoren Cube

Denne miniprojektoren er så liten at du kan ha den med i lommen! Den er også enkel å koble til smarttelefonen, og dermed kan du spille av film og bilder uansett hvor du er. Projiserer bilder på opptil 120 tommer i 854 x 480p!

Les mer

Canon Norge hjelper Skatteetaten å restrukturere printfiler og effektivisere arbeidsflyten

Canon Norge har vunnet en kontrakt med Skatteetaten ved enheten Sentral print om programvare for restrukturering av printfiler. Sentral print er Skatteetatens servicesenter for printtjenester. Noen av kundene deres er Skatteetaten, Statens Lånekasse, Helsedirektoratet, Statens Innkrevingssentral og NAV. Avtalen har en verdi på ca. 2 mill NOK, i tillegg kommer vedlikehold og tjenester i avtaleperioden.

Les mer

Kransekakebakeren: Ferdig digitalisert og storfornøyd med IKT-løsningene

IKT-løsningene fra APX systems sparer Kransekakebakeren for over 2 millioner kroner i året– Vi har samarbeidet med leverandøren i 20 år. Siste versjon av systemet, som nå er installert, har så langt fungert utmerket, sier daglig leder Arild Christoffersen i fabrikken på Askim. Han kan fortelle at IKT-løsningene har en tilbakebetalingstid på under seks måneder. – Det er utrolig raskt levert.

Les mer

Erik Fossum fikk IT-bransjens Oscar for Altinn-samarbeidet

– Tre personer turte å tenke utradisjonelt, innovativt og på tvers av etatsgrenser. De tre har lagt et grunnlag for at Norge i dag er et smartere land. Vinneren av årets hederspris går til en av opphavsmennene bak IT-prosjektet Altinn som mer enn noe annet har endret det offentlige Norge, sa styreleder i Den Norske Dataforening, Terje Wold.

Les mer

Ny hybrid fra Huawei: Smart eleganse på farten

Huaweis nye hybrid MateBook med tilbehør som docking, tastatur og trykksensitiv penn kan være en god venn å ha med i veska i en hektisk hverdag. Den har avrundede kanter i aluminium, en størrelse på litt mindre enn et A4-ark og fingeravtrykksensor som kan kobles til flere kontoer.

Les mer

Smartere rekruttering med kunstig intelligens

Programvareleverandøren SAP tar i bruk maskinlæring for å sikre mer effektive og objektive rekrutteringsprosesser. Målet er å hjelpe bedrifter til å få mer mangfold og bedre integrering i hele virksomheten.

Les mer

Honor 8 klar før det norske markedet

Huawei’s nyeste flaggskip er nå offisielt lansert i Norden. Kombinasjonen av lekkert design, “state-of-the-art” teknologi og overlegne kameraspesifikasjoner gjør at Honor 8 er skreddersydd for den digitale generasjonen. Telefonen har fått en veiledende utsalgspris fra 4.490 kroner.

Les mer