Forside  »  Ingeniørnytt  »  Industri  »  RS Components lanserer en serie...

RS Components lanserer en serie berøringsfrie kontakter som gir store fordeler for industrimaskiner

RS web

TE Connectivity ARISO-kontakter leverer rimelig og fleksibel kontaktfri data- og strømtilkobling for industriell automasjon og styring

RS Components (RS), et handelsmerke tilhørende Electrocomponents plc (LSE:ECM), globale distributør for teknikere, har introdusert en ny serie ARISO berøringsfrie kontakter fra TE Connectivity. Tilkoblingsplattformen ARISO er et hybrid sammenkoblingssystem som er basert på kontaktfri strøm- og datateknologi og muliggjør enkel tilkobling over en kort avstand uten fysisk kontakt. Sammenkoblingssystemet gir mange fordeler, for eksempel fleksibilitet i design, ubegrensede aktiveringssykluser og reduserte vedlikeholdskostnader innen industri- og styringsprosesser, som for eksempel robotteknikk, sentrifuger, linjeinspeksjon, fresemaskiner, høyytelsesskrivere, roterende bord og støpemaskiner.
I motsetning til tradisjonelle, mekaniske kabelkontakter bruker ARISO-kontakter et induktivt, magnetisk koblingssystem mellom sender og mottaker (størrelse M30 x 80 mm), og dermed krever de ikke fysisk kontakt. Kontaktene kan overføre data og strøm ikke bare gjennom luften, men også gjennom mange forskjellige materialer i tillegg til væsker som olje og vann. De slår seg dessuten automatisk av dersom en fremmed metallgjenstand skulle komme mellom senderen og mottakeren.
ARISO-serien er laget for å erstatte komplekse og dyre konstruksjoner og muliggjøre tilkobling der tilkobling tidligere ikke har vært mulig. Den omfatter fem berøringsfrie hann- og hunnkontakter som leveres med forbedrede designspesifikasjoner. Det er også utskiftbare dynamiske sammenkoblinger mellom ARISO-koblingene, og de kan kobles til tradisjonelle systemer ved hjelp av M12-kabler.
Systemets bruk av dynamiske innstillinger gjør at kontaktene kan opprettholde kontakt og unngå forskyvningsproblemer på grunn av ulike bevegelser. Denne bevegelsesfriheten inkluderer 360° rotasjon, vinkelbevegelse eller varierende avstand mellom kontaktene. Dette medfører at kontakten er svært motstandsdyktig mot vibrasjon. I tillegg blir enhetene ideelle for øyeblikkelig tilkobling, for eksempel kobling av fjernmoduler for I/U eller sensorer på bevegelige maskindeler.
Kontaktene er også laget for å gi sikker og pålitelig tilkobling og ubegrensede aktiveringssykluser selv i krevende miljøer ved hjelp av høy vibrasjonsmotstand og fullt forseglede koblinger, noe som også betyr betydelig lavere vedlikeholdskostnader. Dette gjør dem svært egnet for omgivelser som er våte, støvete eller inneholder avfall og forurensning. Kontaktene har også en rekke beskyttelsesfunksjoner, blant annet polvendingsbeskyttelse for overføring av strøm og data, beskyttelse mot overoppheting og tetthet opptil IP67.
Ettersom disse berøringsfrie kontaktene ikke får den samme slitasjen på grunn av friksjon som tradisjonelle kontakter, har disse berøringsfrie kontaktene generelt svært lang levetid. Dette gir helt nye bruksmuligheter, økt fleksibilitet for design og kostnadsbesparelser.
Finn mer informasjon på:
Twitter: @RSComponents; @alliedelec; @designsparkRS
På Linkedin
http://www.linkedin.com/company/rs-components
og/eller
Electrocomponents plc
www.electrocomponents.com
RS Components
www.rs-online.com
DesignSpark
http://www.designspark.com