Forside  »  Ingeniørnytt  »  Industri  »  Parker Hannifin lanserer...

Parker Hannifin lanserer High-Performance PU-belagte gummislanger

Parker

 Nytt utvalg slanger kombinerer syntetisk gummi og polyuretan til utstyr med både lavt og middels trykk.

Parker Hannifin, produsent av bevegelses- og kontrollteknologi introduserer et nytt utvalg PU-belagte høyytelsesslanger til utstyr med lavt og middels trykk. I den nye serien PU-belagte slanger: 462PU, 692PU og 837PU-Plus, har Parker tatt i bruk en kombinasjon av syntetisk gummi og polyuretan. Takket være produksjonsprosessen og kombinasjonen av de to materialene åpner de nye slangene muligheter for nye bruksområder.

Parkers gummislanger utmerker seg på grunn av de tekniske egenskapene til gummien som brukes i kombinasjon med belegget av høykvalitets polyuretan, og gjør at slangene kan brukes til forskjellig utstyr hvor høy fleksibilitet, god bøyeradius, slitestyrke, ozon-, vær,- og saltvannsbestandighet er kritiske faktorer. Parkers PU-belagte gummislanger har også høy mekanisk styrke, høy fleksibilitet og utvidet oljekompatibilitet (på grunn av innerslangen), støtsikkerhet som beskytter mot bevegelige metalldeler, ekstrem slitestyrke og ekstraordinære fordampingsegenskaper.

Parkers PU-belagte gummislanger utgjør den store forskjellen i utstyr som skal håndtere materialer, motordeler gaffeltrucker, kraner, energikjeder, bliproduksjonslinjer og –roboter, sprøytestøping og formblåsing, maskinverktøy og anleggsutstyr.  

På grunn av høy ytelse som kommer av at PU-belegget gir slitestyrke, bedre ozon- og kuldebestandighet, er 462PU den beste løsningen for anleggsutstyr som blir utsatt for mer krevende vær- og miljøforhold. PU-belegget gir også muligheten til å produsere tvillingslanger og enda høyere arbeidstrykk enn standard gummislanger. 462PU møter også kravene som stilles til større materialhåndteringsutstyr hvor høyere trykk og bedre slitestyrke er kritiske faktorer.

692PU anbefales for alle materialhåndteringsmaskiner. Via felttester av slitestyrke viser det seg at 692PU kan stå imot mer enn 25 000 sykluser opp- og ned-bevegelse på masten (5 ganger så mye som standard gummislanger). Slangetypene 462PU og 692PU innfrir også kravene til slitestyrke i tvillingslanger som plasseres over eksenterskiven.

837PU-Plus, derimot er en lavtrykksslange, og foretrukne bruksområder omfatter kjølekretser og komprimert luft i slangebunter, energikjeder i roboter, bilproduksjonslinjer, maskinverktøy, sprøytestøping og PET-formblåsing. I alle slike maskiner er slangene utsatt for konstant friksjon. 837PU-plus leveres i fem forskjellige farger og passer spesielt godt til samlebånd med flere produksjonslinjer med forskjellige materialer, eller til fargekodede leverings- og returlinjer.

 

Om Parker Hannifin

Med årlige salg på om lag 13 milliarder dollar i 2015 er Parker Hannifin verdens ledende produsent av bevegelses- og kontrollteknologi og –systemer, og leverer presisjonsløsninger til et bredt spekter transport-, industri- og luftfartsmarkeder. Bedriften har rundt 55 000 ansatte i 50 land over hele verden. Parker har utvidet årlig utbytte som utbetales til aksjeholdere i 59 år på rad – en av de lengstløpende registrerte utbytteøkningene i S&P-indeksen. For mer informasjon, gå til selskapets nettside på www.parker.com, eller informasjonssiden for investorer på www.phstock.com.