Forside  »  Ingeniørnytt  »  Industri

Industri


Flow-Teknikk overtar agentur

United Electric er en av de ledende produsentene innenfor sikkerhets trykk og temperaturbrytere. Produktene benyttes i sikkerhetskritiske applikasjoner der alarm er nødavstengning skal beskytte personell, miljø eller eiendom. Nå overtar Flow-Teknikk agenturet til United Electric Controls.

Les mer

3D-printerens pioner-bedrift

De siste årene har 3D-printing blitt mye omtalt i Norge. Mye av 3D-printing er gammelt nytt for Nordic 3D, som har jobbet jevnt og trutt med 3D-printing gjennom 17 år.

Les mer

Stadig mer brukervennlig robotstyring

– Det nye robotstyringssystemet DX200 for Motomans roboter gjør det enda enklere å programmere robotene. Nå har det blitt så enkelt at de aller fleste vil klare seg med et tre-dagers kurs for å sette opp ett komplett styringssystem, sier Bent Kløvstad hos Motoman-leverandøren Skala Robotech.

Les mer

Ønsker tydelig satsning fra staten

Under konferansen «Fremtidens Industri» kom det frem mange synspunkter om hvordan Norge skal beholde industriproduksjonen i eget land. Automatisering og en tydelig satsning fra staten var nøkkelord i denne sammenhengen.

Les mer

Fremtidsrettet brusproduksjon i Aurskog

Ved Telemark Kildevanns produksjonsanlegg på Aurskog finner vi et av landets mest avanserte ITO-systemer. I den helautomatiske pakkelinjen benyttes tre Pall-Pack 8000 strekkfilmmaskiner for å kombinere bruk av hel- og halvpall.

Les mer

Norsk Industri med tro på marin næring

– Norsk Industri satser på marin næring, fastslår adm. dir. i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen. Han gleder seg over at havbruksleverandørene på et ekstraordinært årsmøte med stort flertall har vedtatt å bli i Norsk Industri.

Les mer

Ny giv for Eliaden

Eliaden 2016 går av stabelen 31.mai – 2.juni og har fått Norsk Industri med på laget for å få større trykk på industridelen - automatisering, instrumentering og elektronikk.

Les mer

Brammer vant 60 mill. kontrakt med Palfinger

Brammer AS, som har hovedkontor i Bergen, har inngått avtale om leveranse av elektriske motorer med kontrollsystem til Palfinger Dreggen AS for 60 millioner kroner. Motorene skal benyttes i de syv kranene som Palfinger skal levere til Johan Sverdrupfeltet.

Les mer

Lanserer ny spesialbygd S-kran

HMF 2310S-RCS er en meget rask og effektiv kran som er spisset til avfallsbransjen. Kranen egner seg svært godt i kombinasjonen kran og komprimatorbiler.

Les mer

To nyheter fra Astrup

Som leverandør av stangstål fra Sandvik kan Astrup nå levere NORSOK godkjent Sandvik SAF 32760, i tillegg legger Astrup til lager kvaliteten S355J2C+C for å sikre stabil tilgjengelighet og god sporbarhet.

Les mer

Energisparing og god blandeytelse

Alfa Lavals roterende jetmikser håndterer effektivt blanding av væsker og pulver,
gassdispersjon og CIP-rengjøring for å redusere tid, energi og kostnader.

Les mer