Forside  »  Ingeniørnytt  »  Energi  »  Solbrent strømpris i Tyskland -...

Solbrent strømpris i Tyskland - Kraftkommentar fra LOS Energy

Los Tyskland

Sist søndag var det negative strømpriser i Tyskland på grunn av ny solkraftrekord. Tyske forbrukere mottok mer enn 1 200 kroner for å bruke 1 MWh (1 000 kWh) i timen mellom klokken 14 og 15. Snittprisen for døgnet ble € -12,89/MWh, som er laveste pris på 3,5 år i Tyskland.

De negative prisene skyldes lav etterspørsel i markedet, kombinert med solkraftproduksjon på hele 26,3 gigawatt. Rekordproduksjonen søndag tilsvarer norsk rekordproduksjonen onsdag 6. januar i år.

Tyskland har installert hele 40 gigawatt med solkraftkapasitet. Utbyggingen av både solkraft og vindkraft er finansiert av subsidier fra Angela Merkel og co.

Negative priser er sjelden kost her i Norden. I fremtiden vil det skje oftere fordi mye ny kraftproduksjon ikke kan reguleres. Løsningen på prisfenomenet løses først når bedre lagringsteknologi for strøm er oppfunnet.

Fyllingsgrad, terminpriser og spotpriser er som vanlig tema i kraftkommentaren. Grafene som presenteres under sendingen kan du enkelt laste ned.
Hele kommentaren på video finner du her.
Bilde:
Solrekord: Negative strømpriser på grunn av rekordstor solkraftproduksjon i Tyskland er tema i ukens kraftkommentar med porteføljeforvalter Magnus Lingjærde i LOS Energy