Forside  »  Ingeniørnytt  »  Energi

Energi


Lærerikt på ByggEnergi Innlandet 2015

Årets ByggEnergi ble avholdt på Hamar. I tillegg til spennende innlegg om signalbygg i regionen og finansieringsmuligheter i grønne bygg, fikk deltagerne omvisning i Innlandets første BREEAM-NOR-bygg.

Les mer

Nyskapning sparer penger

– Dette er en ganske ny ting i Norge, som sparer kundene for penger allerede fra tekkingen av taket. Solcellepanelene vi leverer, er nemlig takstein i tillegg.

Les mer

LK Systems AS lanserer LK Kombiskap UNI-X

LK Kombiskap UNI-X er en komplett enhet for distribusjon av gulvvarme/radiatorvarme, kaldtvann og varmtvann i en bolig. Enheten kan leveres etter behov av antall varmtvann- og kaldtvannsuttak samt uttak for varmesystem.

Les mer

Stange Energi valgte varmesøkende teknologi

Stange Energi AUS måtte gjøre noe med sikkerheten etter innbrudd. Løsningen ble et relativt nytt tilbud fra Stanley Security, der man kombinerer videoovervåking med varmesøkende teknologi tidligere forbeholdt militære.

Les mer

Messeområdet Paris Porte de Versailles

Seks uker før FNs miljøkonferanse COP21 i Paris, samles rundt 20.000 beslutningstakere til den første internasjonale fagmesse for ressursbevaring og klimaløsninger i den franske hovedstaden. World Efficiency er både messe og kongress for miljøeksperter fra fagområder som energi, bygg- og anlegg, industri, transport, IT, engineering og miljøarbeid.

Les mer

På jakt etter slitasje i skyene

Man kan kjenne et lite sug i magen da man står på toppen av en vindturbin, 70 meter over bakken. Likevel er dette en vanlig dag for teknikerne i Statskraft som jobber ved Vindturbinparken på Smøla.

Les mer

Smarte kontakter øker sikkerheten og tilgjengeligheten

Varmecomfort lanserer nå smarte stikkontakter (Smart Socket Systems) for næringsbygg og privatboliger. – Løsningen rydder opp i skjøteledninger og kabler som ligger henslengt på gulvet. De kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, mener markedssjef Lars Ruud i Varmecomfort AS.

Les mer

200.000 solcelle-lamper solgt til FN

Det norske gründerselskapet Bright Products har fått et kommersielt gjennombrudd. Fra oktober til desember i fjor har FNs Høykommissær for Flyktninger bestilt 200.000 enheter av den norsk-utviklede solcellelampen og mobil-laderen SunBell, med en samlet ordreverdi på nær 50 millioner kroner.

Les mer

Vil lage estetiske høyspentmaster

Høyspentmaster ødelegger det norske landskapet, hevder kritikerne. Norsk Stålforbund skal nå bruke en helt ny innovasjonsmetode for se på behovet for master som er mer tilpasset landskapet de står i.

Les mer

Ny storsatsing på energiforskning

Verden trenger ren og bærekraftig energi til en voksende befolkning. Norge kan bidra til å utvikle de nye løsningene som skal til og samtidig ta del i verdiskapingen de bringer med seg. Forskningsrådets nye store program ENERGIX er motoren i dette arbeidet.

Les mer