Forside  »  Ingeniørnytt  »  Bygg

Bygg


Få mer kunnskap om gamle tak

Alle som arbeider med bevaring og utbedring av tak på gamle bygninger, kan nå finne en ryddig oversikt over eldre takkonstruksjoner og taktekninger i Byggforskserien

Les mer

Ny marketingsjef hos Hunton

Hunton har ansatt Anette S. Strømberg (46) som ny marketingsjef. Hun kommer fra stillingen som produkt & marketingsjef hos Icopal, hvor hun har jobbet siden 2007.

Les mer

EXLUX LED armaturer fra R STAHL: den aller siste lysteknologien i utprøvd utforming

R. STAHL modellene 6002- og 6402 bruker den nyeste LED-teknologien i velprøvde konvensjonelle armatur hus. Disse eksplosjonssikre armaturene som egner seg for takmontering, som hengelamper eller stolpemontering, muliggjør en energieffektiv generell belysning i sone 1, 21, 2 og 22. Formfaktoren påser at byttet fra tradisjonelle armaturer med fluorescerende lysrør til LED-lyskilder blir en enkel prosess. 

Les mer

Teknisk godkjente membraner for vei og anlegg

Icopals membraner for vei og anlegg har nye tekniske godkjenninger fra SINTEF Byggforsk. Dette er viktig nå som selskapet skal vinne større andeler innen leveranse av produkter til anleggsmarkedet. Icopal er en betydelig leverandør til dette markedet i resten av Europa.

Les mer

Veidekke Entreprenør krever prekvalifisering

Som et ledd i kampen mot useriøse aktører i bygg- og anleggsmarkedet har Veidekke Entreprenør besluttet at alle underentreprenører som kontraheres etter 1. mars skal være prekvalifisert etter egne strenge kriterier.

Les mer

Unik hundeklinikk-container på vei til Kambodsja

Han er ikke er uvant med å produsere spesialcontainere til ulike formål, og er stolt og glad på bedriftens vegne for å ha fått være med og bidra i dette helt enestående og positive prosjektet. – Dette er den første norske containeren som er laget til dette formålet, og den er også unik på verdensbasis, sier Lars Chr. Steen, markedsdirektør i Lindeberg selskapet BNS Container.

Les mer

Klimavennlig glassfasade

Med innglasset balkong, skaper du en klimasone som holder kuldegradene ute, og fanger sola inne. I tillegg kan utemøblene dine stå ute året rundt.

Les mer

Forsvaret med «grønt» klimavennlig bygg

Nå skal et av Norges mest energieffektive kontorbygg på Haakonsvern i Bergen være nær ferdigstilt. Et tilnærmet nullenergibygg
skal kunne huse 97 kontorplasser med et energikrav på 16 kwt per kvadratmeter per år.

Les mer

Xella leverer stadig flere fasader som puster

– Den er brannsikker, er av mur og er dermed sterk som mur. Men den «puster» og kan beskytte som en klimavegg når den kles på en fasade. Stadig flere fasadefornyere får øynene opp for Ytong Multipor fra Xella Norge AS, forteller Thom-Erik Pape, daglig leder hos Xella Norge AS.

Les mer