Forside  »  Ingeniørnytt  »  Bygg

Bygg


fischer Norges øverste sjef hedret med internasjonal pris

Hos fischer Norge, som fra kontoret i Oslo betjener forhandlere, håndverkere og gjør-det-selv-entusiaster med alle former for interesse innen bygg og håndverk, har man tatt frem champagnen. Selskapets tyske eier og styreformann, Klaus Fischer, har nemlig blitt tildelt den internasjonale prisen «Global DIY Lifetime Award». Prisen ble dedikert til de ansatte i Norge og resten av verden.

Les mer

Geir Lippestad åpnet nytt sanitæranlegg på Solvik Camping

Solvik Camping har fått nye og moderne sanitæranlegg som også er universelt utformet. Anleggene består av tre bygninger med høy teknisk og arkitektonisk kvalitet, og er blant 25 bygninger som er nominert til Oslo bys arkitekturpris 2016. På St. Hansaften ble anlegget offisielt åpnet av byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad.

Les mer

Ny tilbudsmodul i Smartday

GSGroup lanserer en ny tilbudsmodul i Smartday, selskapets enkle, skybaserte ordre- og timeregistreringssystem for små og mellomstore håndverks- og servicevirksomheter.

Les mer

Teglbransjen: Vestby Sentrum kan bli klimaoase

- Vi ser et stort klimaøkonomisk potensial! Slik lyder det fra teglbransjen etter offentliggjørelsen av de nye planene for Vestby Sentrums byutvikling. Teglbransjen ser byfornyelsen som et godt eksempel på den nye klimaøkonomien i aksjon.

Les mer

Prisbelønnet britisk arkitektkontor til Norge

Det britiske dRMM Architects er kjent for å skape arkitektur som er nyskapende, høy kvalitet og samfunnsnyttig.  Kontoret har vunnet en rekke priser inkludert Building Design (BD), Architect of the Year 2013-14 og bygnings Design (BD) Boliger Architect of the Year 2014-15. Sist er nominasjonen til prisen til The Royal Institute of British Architects (RIBA), sammen med Helen & Hard arkitekter.

Les mer

Marthinsen & Duvholt AS har stor nytte av Gemini ProAdm

Vestfolds største entreprenør, Marthinsen & Duvholt ble stiftet i 1999. Selskapet har vokst jevnt siden oppstarten og er i dag en betydelig aktør på Østlandet. Høsten 2014 valgte de å satse på Gemini ProAdm, og løsningen spiller i dag en viktig rolle i kalkulasjon, oppfølging og fakturering av prosjekter.

Les mer

Bedre informasjonsflyt med Gemini 3D Felt

Powels mobile feltløsning Gemini 3D Felt lar deg ta med prosjektet i 3D ut på anleggsplassen. Gjennom nettbrettet kan du jobbe direkte i originale prosjektdata og modeller fra Gemini. En av dem som har tatt i bruk 3D Felt er Espen Røed Dahl, fagansvarlig i Zenith Survey. Han jobber med prosjektering innenfor totalentrepriser og har dessuten ansvar for all programvare som Zenith bruker.

Les mer

Måling av muggsopp i inneklima

Ved inneklimamålinger er måling av muggsopp i luften sentralt. Det er ofte det som får de store overskriftene når skoler og barnehager må stenges. Dagens mest brukte målemetoder er usikre og det tar lang tid før resultatene foreligger. Seminaret Nasjonalt Fuktseminar som arrangeres av Sintef og Mycoteam AS vil presentere en metode som måler muggsopp på en langt bedre og sikrere måte enn tidligere.

Les mer

– Big data avgjørende i utleiesektoren

Cramo-konsernets nye administrerende direktør Leif Gustafsson mener at tiden da man lot magefølelsen styre er over. Han legger heller sin lit til big data, og mener det gir bedre arbeidsdager for både kunder og ansatte.

Les mer