Forside  »  Ingeniørnytt  »  Bygg

Bygg


Rask konstruksjon med prefabrikkerte treelementer

Bruk av treelementer gir raskere fullførelse av byggeprosjekter. Dette fører til mer lønnsomme konstruksjonsprosjekter og kortere tid før investeringen betales tilbake. Tempoet på konstruksjonen holdes på ønsket nivå, fordi prefabrikkering reduserer noen av de vanligste risikoene på byggeplasser.

Les mer

Treindustrien fokuserer på kvalitet og kompetanse i utviklingen av trekledning

Trekledning er et gammelt, velprøvd og tradisjonsrikt produkt i norsk byggetradisjon. I de senere årene har det vært en omfattende utvikling, hovedsakelig innen industriell overflatebehandling. Omtrent 70 % av produksjonen er nå overflatebehandlet fra fabrikk. Utviklingen har vært kunde- og markedsdrevet, og treindustrien har generert nye produkter og prosesser i nært samarbeid med Treteknisk.

Les mer

Knaufs nye hovedlager øker leveransehastigheten

Det holder ikke med produkter av høy kvalitet, det er minst like viktig med raske og sikre transporter. Med flyttingen av hovedlageret til Eskilstuna har Knauf Insulation ytterligere styrket logistikkjeden og økt lagerkapasiteten.

Les mer

NCC skal bygge Nye Jordal Amfi

NCC skal på oppdrag for Oslo kommune,  Kultur- og idrettsbygg KF, bygge Nye Jordal Amfi i Oslo. Dagens Jordal Amfi er en av Norges mest kjente idrettsarenaer og ble bygget til OL i Oslo i 1952. NCC var en av fem tilbydere og kunne tilby bygging av Nye Jordal Amfi til laveste pris, MNOK 427.

Les mer

Mapei ansetter ti nye

Byggebransjeleverandøren Mapei AS kan se tilbake på et godt første halvår i 2016, med god vekst i Norge og en positiv eksportutvikling. Derfor ansetter de nå ti personer i driftsorganisasjonen. Disse skal jobbe med produksjon, lager, ekspedisjon og kundeservice.

Les mer

Historie: Satsingen på løsull ble en suksess

Da tømreren Børre Finsrud så hvor raskt og effektivt farens hus ble isolert med løsull, bestemte han seg. –Jeg så med en gang at dette var noe for meg, at det er fremtidens måte å isolere på. Det var i 2008, og i dag driver Børre Isoenergi AS, en kjede løsullentreprenører med seks avdelinger i Norge og med mål om å bli riksdekkende med 16 avdelinger innen kort tid. 

Les mer

Bygg flere studentboliger

- Det nærmer seg studiestart, og igjen fylles mediene med historier om studenter som har problemer med å skaffe seg bolig. Spesielt er det vanskelig i Oslo, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening. I et allerede opphetet boligmarkedet er det nå viktig at det legges til rette for bygging av flere studentboliger, fortsetter Jæger.

Les mer

Hjelpen kommer frem

I fattige land er det mange barn som må jobbe, som Kongea i landsbyen Kampong Chhnang i Kambodsja. Hos Moelven er de glade for å kunne bidra til at barn som henne får en bedre fremtid.

Les mer